‘Sleep Naked’ 4 februari naar de drukker!

De afgelopen tijd heb ik samen met anderen gewerkt aan mijn project Sleep Naked. Een fotografische reis langs de muren van Europa. Met vormgever Wout de Vringer maakte ik een definitieve selectie van de beelden. En Wout deed een mooi voorstel voor de vormgeving van het boek (zie afbeelding van de cover). Voor de bijschriften bij de foto’s hielpen Simona Rossi en Catarina Rodriguez bij het vertalen van Italiaanse en Portugese muurteksten. Filosoof Menno de Bree schreef een prachtig nawoord bij de beelden, en gaf daarin en passant een mooie interpretatie van de titel, die daarmee pas echt een goed titel werd (je kunt het lezen als het boek uitkomt, nog even geduld dus). Zelf schreef ik een inleiding bij het boek waarin ik iets vertel over mijn fascinatie voor al die teksten op de muur. Begin deze maand was het eerste concept klaar, en zag ik samen met Monica Abdoel van Uitgeverij Komma dat het goed was. Op maandag 4 februari gaat het naar de drukker!! Ik zie er zeer naar uit om het dan ook echt in handen te hebben en te kunnen doorbladeren. Binnenkort wordt ook de officiële publicatiedatum bekend, dat wordt ergens in het voorjaar. Een voorproefje vind je hier.